Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
04.11.14: Årets FoodTech-messe sluttede torsdag i sidste uge efter tre dage, hvor 284 virksomheder havde valgt at udstille, og hvor blandt andet antallet af aktiviteter ifølge arrangøren var rekordstort. Det var 10. udgave af en messe (som i parantes bemærket undervejs har skiftet navn og fået justeret sit koncept lidt et par gange), og vi har kigget nærmere på udviklingen over de seneste fem udgaver, hvor konjunkturerne jo unægtelig har været foranderlige.
Læs mere
04.11.14: Fra den 1. januar 2015 integrerer det svenske forskningsinstitut SP datterselskabet SIK - Institutet för Livsmedel och Bioteknik og danner en ny enhed i SP-koncernen. Målet er at skabe samlede og stærkere fødevarefærdigheder. Integrationen betyder, at SIK ophører som et selvstændigt selskab, men virksomheden vil fortsætte med at eksistere i Göteborg, Lund, Linköping og Umeå under navnet SP Food and Bioscience.
31.10.14: En meget simpel løsning på, hvordan mennesker uden adgang til rent vand og køleskab alligevel kan få en vitamin- og proteinrig mælkedrik, sikrede torsdag eftermiddag fem unge studerende titlen som vindere af FoodTech Challenge, der var sponsoreret af virksomheden Damstahl.
31.10.14: 43 produktnyheder var indsendt til bedømmelse til FoodTech Award 2014. Heraf blev ni nomineret, fordi de blev tildelt tre stjerner af dommerpanelet, og to vandt tirsdag både diplom, en stor check og et kongeligt håndtryk.
31.10.14: Et brev fra det svenske Livsmedelsverket har givet anledning til et kollektivt lettelsens suk på den anden side af Øresund. En ændret tolkning af lovgivningen var ellers lige ved at sende den svenske julemad til tælling, men nu er der fundet en løsning.
04.11.14: Fødevaregiganten Orkla forpligter sig nu til at fjerne 80 tons salt fra sine norske produkter i perioden 2014 til 2018. Det oplyste selskabets bestyrelsesformand Stein Erik Hagen på et møde med den norske helseminister Bent Høie i sidste uge.
04.11.14: En ny ”CheeseMaker”-løsning fra KMC, der udelukkende består af kartoffelstivelse, skal gøre hvid ost overkommelig for prisbevidste forbrugere, der er på jagt efter en cremet og alsidig hvid ost.
04.11.14: Tulip Bacon lancerer nu en helt ny 3-pak, som skal afløse den klassiske vakuumpak. Emballagen består af tre pakker bacon, der er stablet ovenpå hinanden og samlet af en banderole. Fordelen ved den forbedrede emballage er ifølge virksomheden, at baconskiverne bliver lettere at adskille samtidig med, at pakkerne er delt i tre. Samtidig skal smagen være blevet endnu bedre.
03.11.14: Bornholms Andelsmejeri sejrede stort i den internationale mejeridyst ved International FOOD Contest, der løb af stablen i forbindelse med FoodTech-messen i sidste uge. I mejeridysten vandt mejeriet således to af de tre internationale mesterskaber.